Business Hi-Tech

Credit online în 10 minute. eMAG lansează un credit online împreună cu Idea::Bank pentru finanţarea de cumpărături: Altgoritmul de aprobare se bazează pe istoricul de comenzi al clientului pe eMAG şi istoricul de plată la Biroul de Credit

Credit online în 10 minute. eMAG lansează un credit...

Autor: Cristina Bellu

07.01.2021, 10:29 7931

eMAG, cel mai puternic retailer online din România, lansează împreună cu Idea::Bank un serviciu de creditare online pentru finaţarea cumpărăturilor având la bază un proces de identificare şi un model de evaluare care ia în calcul istoricul de comenzi al clientului pe eMAG şi istoricul său de plată la Biroul de Credit.

Solicitarea de credit poate fi aprobată în doar zece minute, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei.

„Timpul este o resursă preţioasă în vieţile oamenilor, iar acum, doar cu un smartphone, clienţii noştri pot obţine aprobarea unei finanţări în cel mult zece minute printr-un flux  simplu şi intuitiv, în care cererea online de finanţare este redusă la un singur câmp care trebuie completat”, explică Mircea Balica, manager servicii financiare eMAG.

Soluţia este dezvoltată de eMAG în colaborare cu Idea::Bank, FintechOS şi Bitnovel.

„Proiectul reprezintă o adaptare a bankingului modern la realităţile unui magazin online: pe lângă produsele achiziţionate în coşul de cumpărături, clientul primeşte şi o soluţie de finanţare fără niciun drum la bancă şi cu un efort minim, 100% în online. Soluţia este unică şi inovatoare pe piaţa bancară din România, deoarece criteriile de acordare ale creditului sunt adaptate la istoricul clientului pe platforma eMAG. Cu alte cuvinte, cu cât clientul a cumpărat mai frecvent şi mai recent în magazinul online, cu atât cresc şansele de aprobare a împrumutului”, adaugă Alin Daniel Fodoroiu, Vicepreşedinte Executiv Idea::Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO