Business Hi-Tech

Crestere de 43% a cifrei de afaceri la ICG-Romsoft

11.12.2001, 00:00 22



Compania International Computer Group - Romsoft a inregistrat in acest an o crestere de 43% a cifrei de afaceri, estimandu-se pana la sfarsitul lui 2001, venituri totale de 16-17 milioane de dolari, au anuntat oficialii companiei la deschiderea oficiala a magazinului "Depozitul de Calculatoare" din Bucuresti.

In 2000, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 13,6 milioane de dolari, perioada in care si importurile de componente efectuate de firma au sporit pana la 11 milioane de dolari.

Oficialii sustin ca ICG-Romsoft detine 20% din piata nationala a distribuitorilor de hardware si software, extinderea acestei cifre putandu-se realiza si prin participarea la diferite expozitii internationale (CeBIT), in timpul carora s-au dezvoltat relatii de afaceri cu mari producatori mondiali de componente.

"Deschiderea acestui depozit de calculatoare este o politica diferita de cea de distributie practicata de noi pana in prezent. Deschiderea catre utilizatorul final apare ca o consecinta a cresterii cererii curente de echipamente de tehnica de calcul", a declarat Adrian Furnica, manager al companiei ICG-Romsoft.

"Depozitul" este amplasat in Bucuresti la adresa str. atirbei Voda nr.172 si are o suprafata de 350 mp.

Denumirea a fost aleasa in special pentru a scoate in evidenta trasatura principala a acestuia: preturi de depozit pentru produse de marca.

"In acest nou mod de prezentare si promovare incercam pe de o parte sa intarim increderea utilizatorului final in garantia reala de 3 ani pe care o oferim echipamentelor noastre, ceea ce inseamna si fidelizarea acestuia si, pe de alta parte, sa facem cunoscute marci de top ale industriei mondiale de calculatoare", a mai spus Adrian Furnica.

Oferta Depozitului de Calculatoare nu se limiteaza numai la componentele hardware ci s-a extins chiar pana la literatura IT, software si accesorii de birou.

Compania, infiintata in urma cu patru ani, este unic distribuitor si distribuitor autorizat pentru Romania al unor firme precum ASUS, Acorp, AMD, Cherry, CTX, Hyundai, LG, Mitsumi, Mustek, NEC, Plextor, Plustek si TEAC.

Din 1999, ICG-Romsoft este Microsoft OEM Distributor si Microsoft System Builder Program Member.

In 2000, ICG-Romsoft a ocupat primul loc ca vanzari in topul Microsoft S.B. Club.

Compania are o retea stabila de distribuitori care acopera toate cele 41 de judete ale tarii prin cei 422 de reselleri activi.

Numarul total de reselleri care au cumparat produsele importate de companie in 2000 s-a ridicat la peste 1.000 iar in acest an, numarul lor a ajuns la aproape 1.100. Aproximativ 80% din resellerii ICG-Romsoft sunt companii mici si mijlocii.

Oferta Depozitului de Calculatoare include placi de baza, placi grafice, procesoare, hard-discuri, scannere, camere web, aparate foto digitale, joystick-uri, UPC, monitoare, imprimante, memorii, sisteme, notebook-uri, mouse-uri, tastaturi, boxe, aplicatii office, sisteme de operare si jocuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO