Business Hi-Tech

Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures: Noi suntem implicaţi şi în această perioadă în investiţii. Am semnat săptămâna trecută o investiţie, vom semna încă două în luna mai. Se vede în piaţă o încetinire a ritmului de tranzacţii, o frică a startup-urilor spre a veni spre investitori

Videoconferinţa ZF IT Generation

Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures:...

Autor: Ştefan Stan

29.04.2020, 10:24 177

Se vede în piaţă o încetinire a ritmului de tranzacţii, o frică a startup-urilor spre a veni spre investitori. S-a schimbat atitudinea, foarte mulţi fondatori evită în momentele de incertitudine maximă o discuţie cu investitorul, pentru că nu au un răspunsuri la întrebările ”câţi bani ridici” şi ”la cât evaluezi”. Probabil folosesc acest timp să se gândească, dacă e momentul oportun să facă un fund raising acum sau să amâne un an sau mai mult, a declarat Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures, în cadrul videoconferinţei ZF IT Generation. 

”Noi suntem implicaţi şi în această perioadă în investiţii. Am semnat saptamana trecuta o investiţie, vom semna una sapt viitoare şi încă două în luna mai. Ne asumăm nişte tranzacţii pe care le-am început cu ceva timp în urmă. Aceste companii vor fi bine capitalizate, pentru că vorbim de sute de mii de euro, nu au presiune de capital”, a spus Munteanu.   

 

Ce a mai declarat la ZF IT Generation

 

Cred că trecem printr-o etapă ciclică. Acest lucru nu e nou, s-a întâmplat şi în 2008-2009 în România.S-a produs o reevaluare a companiilor din piaţă. În 2008 s-a întâmplat ultima corecţie de acest gen în România pe piaţa de venutre capital. 

Noi constatăm o reducere a numărului de startup-uri care ne contactează în această perioadă, care este semnificativ mai scăzut. 

După o perioadă de ajustare probabil vom avea un val de startup-uri care vor veni spre noi. 

Noi încă de anul trecut am încetat să facem investiţii în startup-uri sensibile la criză, din cauză că ne temeam de o recesiune. Nu ştiam că urma să fie declanşată de o criză medicală.

Din punctul de vedere al poziţionării poziţionare, noi eram pregătiţi, am avut o strategie defensivă, probabil acum vom face trecerea spre o strategie agresivă. 

Cât priveşte selectarea asseturilor în care investim, noi avem o strategie solidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO