Business Hi-Tech

Cristian Paţachia, Orange România: din totalul vulnerabilităţilor detectate la cele mai vizitate 100 de site-uri din România 4,4% sunt critice. „Este şi mai rău pentru oamenii care intră pe ele şi se expun la vulnerabilităţi”

Cristian Paţachia, Orange România: din totalul...

Autor: Alex Ciutacu

21.05.2019, 18:23 598

O analiză realizată de Orange România asupra celor mai vizitate 100 de site-uri din Rom=nia a scos la iveală că 4,4% dintre problemele detectate din punct de vedere al securităţii cibernetice sunt critice, a explicat Cristian Paţachia, , development & innovation manager, Orange România, în cadrul evenimentului ZF Cybersecurity, care a avut loc astăzi.

„Pregătim o analiză a top 100 site-uri din România, realizat de SATI. Nu este publicată încă. Am descoperit în urma acstuia că 4,4% dintre problemele de securitate ale acestir site-uri sunt de natură critică. E clar că este rău”, spune Paţachia.

El atrage atenţia că aceste site-uri problematice îi lasă şi pe utilizatori vulnerabili în faţa ameninţărilor.

„E şi mai rău că o parte dintre cei care intră pe acele site-uri ajung să se expună la alte vulnerabilităţi”, adaugă el.

Specialistul a explicat în cadrul evenimentului că securitatea cibernetică pleacă de la un concept arhitectural integrat şi de la principiul „security as design” – care presupune ca infrastructura critică pe care o companie trebuie să şi-o protejeze să fie create de la început cu mecanisme integrate de cybersecurity.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO