Business Hi-Tech

Cristian Paţachia, Orange România: Există deschidere din partea autorităţilor pentru proiectele Smart City

Cristian Paţachia, Orange România: Există deschidere...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2016, 17:23 429

Smart City înseamnă pentru administraţii şi operatori lucruri diferite, dar important este că aspectul de Smart City a fost recunoscut la nivel internaţional şi s-a lansat un focus grup, care îşi pune problema standardizării platformelor. Proiecte de tipul smart city au început să apară de 2-3 ani. Partea de conectivitate în România este la un nivel superior faţă de celelalte ţări din Europa. Bucureştiul a ieşit în top 10 la nivel mondial în partea de conectivitate,  a spus la ZF Mobilio 16 Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager, Orange România.

Orange a început să investească în partea de conectivitate. Componentele de Wi-Fi din oraş sunt o componentă majoră pentru Orange.

Cred că există deschidere din partea autorităţilor. Am iniţiat anul trecut în Cluj un sistem integrat de transport. Rezultatele chiar ne încurajează să mergem mai departe. În principal în ultimele şase luni au fost undeva la 17.000 de utilizatori unici conectaţi, undeva la 10 autobuze din Cluj. Timpul mediu de conectare este undeva la 20 de minute.

Am pornit un proiect pilot şi cu CFR, unde o soluţie adaptată feroviar a fost instalată pe un tren care circula Bucureşti – Constanţa şi în două săptămâni am avut undeva la 3.000 de utilizatori unici cu o durată medie de conectivitate de 50 de minute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO