Business Hi-Tech

Criza coronavirus. Cisco România: Există un interes crescut pentru serviciile de videoconferinţă

Dorin Pena, general manager al Cisco Romania

Dorin Pena, general manager al Cisco Romania

Autor: Adrian Seceleanu

16.03.2020, 17:48 236

 

Criza generată de COVID-19 şi restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului au determinat o creştere a cererii pentru soluţiile de videoconferinţă, atât pentru cele disponibile gratuit cât şi pentru cele contracost, au declarat pentru ZF reprezentanţii subsidiarei locale a gigantului american Cisco.

“În general, nu defalcăm acest gen de statistici pe ţări, astfel ca nu avem date specifice pentru România. Estimăm, însă, că în perioada următoare interesul pentru soluţiile de colaborare va creşte exponenţial. Există un interes crescut şi pentru serviciile plătite (de videoconferinţă - n. red.), atât din partea unor clienţi noi, cât şi din partea clienţilor existenţi, care doresc extinderea serviciilor”, au precizat pentru ZF reprezentanţii Cisco.

Anterior compania a precizat că la nivel global cererea pentru soluţii de lucru la distanţă a crescut de 7 ori. “„În ultimele săptămâni, versiunea gratuită a Webex, platforma de colaborare a Cisco, a fost accesată de tot mai mulţi utilizatori, înregistrând o creştere de 7 ori a adopţiei în ţările afectate. Prin urmare, în ultimele săptămâni, Cisco Webex şi-a extins oferta gratuită. Funcţionalităţile includ acum întâlniri pentru până la 100 de participanţi, precum şi posibilitatea de utilizare nelimitată fără restricţii de timp. În plus, Cisco oferă clienţilor non-Webex licenţe gratuite timp de 90 de zile. Funcţionalităţile extinse sunt furnizate clienţilor existenţi pentru a răspunde nevoilor din ce în ce mai mari ale acestora. Cisco pune la dispoziţie, gratuit, trei tehnologii esenţiale de securitate concepute pentru securizarea activităţii celor care lucrează de la distanţă”, conform companiei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO