Business Hi-Tech

Cu un business care a explodat în criza COVID-19, UiPath devine primul start-up software pornit în România care atinge o evaluare de peste 10 mld. dolari

Cu un business care a explodat în criza COVID-19, UiPath devine primul start-up software pornit în România care atinge o evaluare de peste 10 mld. dolari

Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath: Vom aduce noi îmbunătăţiri platformei noastre, vom continua să investim şi mai puternic în inteligenţa artificială şi să ne extindem ofertele în cloud.

Autor: Adrian Seceleanu

14.07.2020, 20:40 596

Compania, care a primit 225 de milioane de dolari de la unii dintre cei mai titraţi investitori globali din industria hi-tech, a anunţat că îşi grăbeşte planurile de a se lista la bursă pe fondul cererii mai mari pentru roboţi software.

UiPath, un producător de roboţi software fondat în Bucureşti, care acum are sediul central în New York şi a devenit liderul noii industrii de automatizare a sarcinilor repetitive din companii, a devenit primul producător de aplicaţii fondat pe plan local care a atins o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, după ce a obţinut o nouă finanţare de 225 mil. dolari.

Finanţarea şi noua evaluare, mai mare cu circa 3 miliarde de dolari faţă de precedenta rundă, au fost accelerate de criza COVID-19, pe durata căreia cererea pentru roboţi software şi automatizare a explodat, după cum a declarat Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath.

„COVID-19 a crescut nevoia critică de automatizare pentru a răspunde provocărilor şi de a crea valoare în zile şi săptămâni, nu în luni sau ani“, a afirmat Dines.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO