Business Hi-Tech

Business MAGAZIN. Grupul polonez Spyrosoft, desemnat compania tech cu cea mai rapidă creştere din Europa, atacă piaţa românească, încercând să angajeze 100 de specialişti IT

Autor: Eduard Ivanovici

11.12.2022, 17:00 5912

Spyrosoft a devenit în scurt timp una dintre companiile cu cel mai alert ritm de creştere de pe continent, drept dovadă stând poziţiile pe care le-a ocupat în clasamentele realizate de ziarul britanic Financial Times şi evoluţia bursieră a companiei-mamă, plus 63% anul acesta. Ajuns recent în România, grupul de IT vrea să îşi dezvolte businessul folosind concepte precum AI, machine learning şi mixed reality. Care sunt planurile companiei?

„Considerăm că primele noastre şase luni în România au fost un succes. Am găsit oameni grozavi aici, deja avem în echipă 48 de persoane. Iar o parte chiar se cunoşteau dinainte, au colaborat, punctual, pe diverse proiecte. Şi, tocmai, pentru că am colaborat înainte cu specialişti IT din România, nu ne-a luat deloc prin surprindere pregătirea, experienţa şi profesionalismul inginerilor români”, spune Witold Leder, fondator şi CEO al Spyrosoft.

El adaugă că România a fost o alegere evidentă pentru extinderea în regiunea Europei Centrale şi de Est, argumentând că este o ţară cu experienţă în domeniu, dar şi cu acces la un vast grup de noi talente. Prezent la nivel local de puţin peste şase luni, grupul Spyrosoft Solutions a fost desemnat a doua oară drept „Compania tech cu cea mai rapidă creştere din Europa” anul acesta, plănuind să ajungă la un număr de 100 de specialişti IT în România până la finele anului.

Înfiinţată în 2016, Spyrosoft este o companie de dezvoltare software, incluzând aici atât sisteme încorporate, cât şi de tip cloud. La început, grupul îşi concentra atenţia preponderent asupra industriei automotive, urmată apoi de sectorul de automatizare industrială şi industria medicală. Grupul numără peste 1.100 de angajaţi în ţări precum Polonia, Marea Britanie, Germania, România, Statele Unite, Suedia şi India.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO