Business Hi-Tech

Cum ar putea arăta noul smartphone Facebook. Galerie FOTO

Autor: Radu Racu

06.06.2012, 11:02 2637

Telefonul Facebook rămâne deocamdată doar o speculaţie în presa internaţională, un vis al lui Mark Zuckerberg care nu a apucat încă să se adeverească, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe designerul polonez Michal Bonikowski să-şi imagineze cum va arăta gadgetul care va fi lansat de cea mai populară reţea socială a momentului, scrie CNET

Bonikowski, cunoscut pentru viziunile sale asupra smartphone-ului iPhone 5 şi a telefoanelor cu Windows 7, îşi imaginează smartphone-ul Facebook în forma unui terminal cu diagonala de 4,2 inci, cu o cameră de 5 megapixeli pe partea din faă şi una de 8 megapixeli pe verso, şi un port dedicat pentru încărcarea bateriei prin tehnologie wireless (fără cabluri). Aspectul telefonului trimite la designul ultimei generaţii de smartphone-uri HTC.

Cotidianul american New York Times a scris la sfârşitul lunii mai că Facebook a angajat mai mulţi ingineri software şi hardware care au lucrat la Apple, contribuind inclusiv la dezvoltarea iPhone şi iPad, pentru dezvoltarea unui nou smartphone care ar putea fi lansat pe piaţă până în 2013.

Acesta ar fi cel de-al treilea astfel de proiect al Facebook. În 2010, blogul TechCrunch scria că Facebook dezvoltă un smartphone, însă încercarea a eşuat, potrivit unor surse, după ce compania şi-a dat seama câte dificultăţi şi obstacole ar trebui să depăşească. Anul trecut, site-ul AllThingsD a scris că Facebook şi producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC s-au asociat pentru a dezvolta un "telefon inteligent" sub marca reţelei de socializare, nume de cod "Buffy".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO