Business Hi-Tech

Cum arată harta atacurilor cibernetice din mediul online, actualizată cu informaţii în timp real

Cum arată harta atacurilor cibernetice din mediul...

Autor: Aurelian Mihai

07.08.2014, 10:00 1498

 Văzută prima dată în filmele cu hackeri, redată pe ecrane gigant în centrul de comandă al agenţiilor guvernamentale, harta războiului cibernetic în mediul online actualizată cu informaţii în timp real este accesibilă acum din orice web browser.

Alcătuită de experţi în securitate ai Norse Corporation, folosind datele obţinute în timp real cu ajutorul echipamentelor de monitorizare instalate în peste 40 de ţări, harta interactivă seamănă izbitor cu ecranele futuriste imaginate pentru filmele cu hackeri hollywoodiene. Lăsată activă în web browser timp de câteva minute, harta va arăta care sunt punctele nevralgice de unde pornesc cele mai multe atacuri cibernetice, precum şi care sunt ţintele preferate de hackeri. În plus, sunt furnizate informaţii privind adresele IP ale atacatorilor şi tipul de atac desfăşurat.

În afară de poziţionarea pe hartă, vizitatorii pot afla numele oraşelor de unde originează atacurile poziţionând cursorului mouse-ului deasupra punctelor indicate.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO