Business Hi-Tech

Cum au evoluat afacerile operatorilor telecom în T1 2017: RCS&RDS a avut cele mai mari creşteri

Cum au evoluat afacerile operatorilor telecom în T1...

Autor: Adrian Seceleanu

01.06.2017, 00:06 983

Primul trimestru din acest an a fost, cu puţine excepţii, unul de creştere pentru cei mai mari operatori telecom de pe piaţa locală, serviciile de internet fix şi mobil reprezentând unul dintre segmentele care au înregistrat un avans semnificativ faţă de anul anterior.

Din punctul de vedere al veniturilor, campionul creşterilor a fost compania de cablu RCS&RDS, cu un avans de 14% faţă de anul anterior, urmat de rivalii din cablu UPC cu 6% şi Orange şi Telekom Fix (fostul Romtelecom) cu aproxi­mativ 5%. Dintre jucătorii mari doar Telekom Mobil, fostul Cos­mote, a înregistrat o scădere a veni­turilor, evoluţie care a influ­enţat negativ şi per­formanţa pe ansamblu a gru­pului de ope­ratori. Subsi­diara gigan­tului francez Oran­ge a trecut din nou pe primul loc de pe piaţă din punctul de vedere al veniturilor în primul trimestru, înaintea Telekom. Pe piaţa de servicii de televiziune, Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă, a raportat cea mai mare rată de creştere, evoluţia reflectând atacul companiei şi pe segmentul de cablu TV lansat în toamna anului trecut, odată cu contractul care îi oferă acces la reţeaua fixă a grupului Telekom România din zonele urbane. Toţi jucătorii mari de pe piaţă au înregistrat creşteri ale numărului de clienţi pentru serviciile de televiziune, industria continuând să avanseze în ciuda gradului deja ridicat de utilizare a acestui tip de serviciu de pe piaţa locală (7,26 de milioane de abonamente în decembrie 2016, care acopereau 97% dintre gospodării, conform datelor arbitrului telecom).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO