Business Hi-Tech

Cum te fereşti de fraudă la cumpărăturile şi plăţile online

Cum te fereşti de fraudă la cumpărăturile şi plăţile online
20.08.2010, 10:09 31

Tot mai mulţi dintre români s-au săturat de cozile de la ghişeesau din magazine, aşa că se reorientează spre Internet, unde potface aproape orice plată printr-un singur click, scrie incont.ro. Iar în condiţiile în care anulacesta numărul cumpărăturilor online s-a dublat faţă de anultrecut, problema securităţii în lumea virtuală este pe cât deactuală, pe atât de spinoasă. Cum vă daţi seama în ce site-uriputeţi avea încredere şi care sunt semnele că modalitatea de platăeste sigură?

În primul rând, companiile de renume sunt întotdeauna depreferat. Apoi, cele bine cunoscute în lumea reală se bucură deacelaşi statut şi în lumea virtuală. "Pe consumatorii careaccesează asemenea site-uri, şi sunt tot mai mulţi în ultimaperioadă, i-aş sfătui ca, atunci când intră pe un site şi văd unprodus pe care vor să îl cumpere, în primul şi în primul rând să seintereseze de seriozitatea site-ului şi a celui care îladministrează", spune preşedintele Autorităţii Naţionale pentruProtecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu.

Despre cum vă puteţi feri de fraudă lacumpărăturile şi plăţile online citiţi mai multe pewww.incont.ro.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO