Business Hi-Tech

Cum vâd analiştii viitorul celei mai puternice cryptomonede: Bitcoin ar putea să depăşească pragul istoric de 20.000 de dolar

Cum vâd analiştii viitorul celei mai puternice...

Autor: Mediafax

23.11.2020, 16:24 499

Bitcoin ar putea să depăşească pragul istoric de 20.000 de dolari, în condiţiile în care a depăşit 18.000 de dolari, iar investitorii aleg activele cripto, din cauza asemănării cu aurul - nu sunt controlate de guverne şi există în cantităţi limitate, notează Ionuţ Paulenco, analist de piaţă eToro.

Analistul mai notează, în raport, că săptămâna aceasta va înregistra cea mai importantă zi comercială a anului din Statele Unite – Black Friday (27/11), care marchează debutul oficial al sezonului de cumpărături de Crăciun – probabil acum unul dintre cele mai neobişnuite din perioada postbelică.

În Statele Unite, unde s-au înregistrat peste un milion de cazuri de Covid-19 săptămâna trecută, situaţia rămâne sumbră şi se aşteaptă să se deterioreze. Pandemia adaugă multe necunoscute la comportamentul consumatorilor – vom vedea oare mulţimile tradiţionale de oameni care-şi petrec noaptea în faţa magazinelor Walmart şi Best Buy, iar apoi se luptă care să pună mâna primii pe noile Playstation? Sau magazinele din beton şi cărămidă vor fi goale, iar oamenii îşi vor purta bătăliile de cumpărături din casele lor, vânând promoţii pe Amazon şi cupoane electronice pe website-urile magazinelor tradiţionale? Cât de afectată este voinţa oamenilor de a cheltui de recesiunea economică provocată de pandemie şi de restricţiile care atenuează pofta de cumpărare?

Deşi unii oameni nu ţin cont de pandemie, ştirile locale şi naţionale despre felul în care se umplu secţiile ATI din spitale vor provoca probabil un efect depresionar asupra sentimentului consumatorilor.

În industria călătoriilor, sunt totuşi unele semne că linii aeriene precum American (AAL) şi Southwest (LUV) vor fi mai puţin afectate decât se anticipase iniţial, iar Tripadvisor aşteaptă totuşi ca 56% din americani să călătorească de Ziua Recunoştinţei, în ciuda sfaturilor CDC ca oamenii să stea acasă.

În sectorul de sănătate, compania lui Warren Buffett Berkshire Hathaway Inc (BRK.B) a adăugat la portofoliul său patru mari active farmaceutice (AbbVie (ABBV), Pfizer (PFE), Bristol Myers Squibb (BMY), Merck (MRK), concomitent cu reducerea unor poziţii din sectorul bancar, cum ar fi: Wells Fargo & Co (WFC), PNC Financial Services Group Inc (PNC), JPMorgan Chase & Co (JPM), M&T Bank Corporation (MTB).

Până când vaccinul nu va fi pe masa tuturor, virusul va continua să facă ravagii masive în multe ţări. Situaţia politică din SUA este complicată, cu Donald Trump încă la Casa Albă şi încă refuzând să declare înfrângerea, iar Biden, preşedintele ales, a spus că noua sa echipă nu a primit acces la informaţii esenţiale privind planurile de distribuire a vaccinului şi rezervele esenţiale de PPE.

În alte locuri, în ciuda carantinei din Marea Britanie şi Germania, cazurile raportate rămân numeroase. Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch a spus: „Situaţia Covid rămâne foarte proastă, dar rata de infectare pare că s-a stabilizat, însă la un nivel foarte înalt.”

În Marea Britanie, deşi magazinele de pe Oxford Street ţin luminile aprinse, ţara intră în a treia săptămână de carantină, cu peste 19 mii de cazuri pe zi. Prim ministrul britanic şi cabinetul său se gândesc să permită redeschiderea unor magazine în perioada de Crăciun.

„Cum vor influenţa toate acestea pieţele şi indicii lor principali? Nimeni nu ştie!”, spune analistul, care adaugă că aurul nu iubeşte vaccinul! „De când a fost anunţat vaccinul, tot mai mulţi investitori părăsesc acest „port de siguranţă” şi se îndreaptă spre bursă, unde încă mai pot găsi active la preţ redus, în care să investească”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO