Business Hi-Tech

Cum vor arăta noile dispozitive Samsung, în urma verdictului în procesul cu Apple

Foto: Bloomberg

Foto: Bloomberg

Autor: Octavian Calei

04.09.2012, 13:20 4359

Samsung Electronics, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, trebuie să devină mai creativ în materie de design, în urma verdictului de luna trecută, conform căruia compania sud-coreeană încalcă brevetele companiei Apple, scrie Bloomberg.

Juriul din California a afectat imaginea companiei Samsung stabilind că aceasta copiază produsele de succes ale Apple. Intenţia Apple de a obţine interzicerea unui număr de opt dispozitive Samsung pe piaţa americană şi posibilitatea unei amenzi de 3 miliarde dolari, pun presiune asupra echipei de design a companiei coreene pentru a-şi schimba cultura şi a deveni inovatoare.

"Designul dispozitivelor Samsung trebuie să se îndepărteze de cel al Apple. Judecătorul a indicat că schimbările trebuie să fie substanţiale", a declarat Alexander Poltorak, CEO al General Patent Corporation.

În urmă deciziei de încălcare a brevetelor Apple, specialiştii cred că noile dispozitive Samsung vor avea mai multe stylus-uri, vor avea butoanele poziţionate altfel, vor avea alte forme, în afară de clasicele dreptunghiuri rotunjite la colţuri, un mod diferit de scroll sau zoom pe text şi imagini.

Samsung are o echipă de designeri de 20 de ori mai mare decât cea a Apple, ceea ce o face să vină cu prea multe idei promiţătoare. Cheltuielile companiei coreene în domeniul cercetare-dezvoltare sunt foarte ridicate, în ultimii ani reuşind să realizeze descoperiri importante la semiconductoare, ecrane şi memorii pentru computere. În schimb, Apple are o echipă de design formată din 15 persoane care discută la o masă rotundă ideile lor. Rezultatul este un design simplu şi facil pentru oricine.

Rezultatul procesului ar putea grăbi, de asemenea, planurile Samsung de a introduce ecranele flexibile, a indicat un analist coreean.

Cu intenţia de a revigora designul produselor, Samsung l-a angajat pe Chris Bangle, fostul designer de la BMW, producătorul german de automobile.

Compania coreeană riscă să o ţină numai în procese cu Apple dacă nu îşi găseşte resurse pentru a realiza modificări substanţiale la telefoanele şi tabletele pe care le produce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO