Business Hi-Tech

Cutremur la arbitrul telecom: noul preşedinte schimbă toată conducerea executivă a ANCOM

Cutremur la arbitrul telecom: noul preşedinte schimbă...

Autor: Adrian Seceleanu

09.06.2017, 00:07 2418

Întreaga echipă de conducere a Au­to­rităţii de reglementare în comu­ni­caţii (ANCOM), puternica insti­tu­ţie care face regulile pe pieţele de 4 mi­liarde de euro de telecom şi servicii poştale, urmează să fie con­cediată în urma unei operaţiuni şoc de reorganizare la care Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, a lucrat în secret de când a fost numit şef în urmă cu mai puţin de o lună, au declarat pentru ZF surse apropiate situaţiei.

„A fost o surpriză totală, nimeni nu a ştiut nimic. Am primit pe e-mail decizia. Nu s-a lucrat cu Direcţia juridică din ANCOM. Oamenii din Direcţia juridică au aflat tot astăzi odată cu restul instituţiei despre acest plan“, a declarat pentru ZF o sursă familiară cu situaţia din interiorul instituţiei.

Prin decizia de reorganizare, care conţine 49 de articole, sunt desfi­in­ţa­te, transferate şi reînfiinţate practic toate direcţiile şi departamentele ANCOM.

Cei vizaţi de reorganizare sunt în primul rând „tehnocraţii“, respectiv directorii executivi care re­pre­zintă practic „coloana vertebrală“ a instituţiei: Eduard Lovin - care răs­punde de direcţia de reglementare, Bogdan Iana - de administrare spec­tru radio, Cristin Popa - de mo­ni­to­rizare şi control, dar şi Cătălin Victor Mitrescu - de la IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO