Business Hi-Tech

Cutremur la Yahoo: Compania ar putea lăsa mii de angajaţi pe drumuri

Cutremur la Yahoo: Compania ar putea lăsa mii de angajaţi pe drumuri

Autor: Paul Comsa

06.03.2012, 13:20 2190

Grupul de internet american Yahoo vrea să disponibilizeze mii de angajaţi în cadrul programului de restructurare care a fost iniţiat de noul director executiv al companiei, Scott Thompson, scrie Le Figaro.

Măsurile vor viza în special angajaţii care se ocupă de portalul de informaţii, relaţii publice, marketing şi cercetare, precum şi cei care desfăşoară activităţi "marginale" sau "regionale", potrivit All Things Digital, site-ul deţinut de Dow Jones. Deciziile finale vor fi anunţate după publicarea rezultatelor aferente primului trimestru din acest an şi fac parte din "schimbările strategice" anunţate în urmă cu trei luni de noua conducere a companiei.

Prin noile măsuri, gigantul online american doreşte să-şi "optimizeze" operaţiunile de bază, "să investească pentru viitor" şi să dezvolte o nouă "abordare analitică", cu o "viteză sporită de execuţie", explică directorul companiei, Scott Thompson.

Thompson a adăugat că strategia de concentrare asupra site-urilor actuale şi a vânzărilor de publicitate online nu a funcţionat şi că afacerea de bază, cea cu publicitate online, a companiei este evaluată slab de investitori.

Veniturile din publicitate ale Yahoo au stagnat în ultimii ani, în timp ce cele ale rivalilor Facebook şi Google au crescut. În timpul unor întâlniri cu angajaţii, Thompson a spus că vrea să aloce resurse mai mari către serviciile web care au potenţialul de a aduce venituri pe viitor.

Yahoo a desfiinţat deja circa 3.000 de locuri de muncă în perioada 2008-2009 cu ocazia unor restructurări succesive. În prezent, compania americană are peste 14.000 de angajaţi.

Yahoo a fost supus în ultima perioadă unor presiuni puternice din partea investitorilor de pe Wall Street din cauza paşilor greşiţi făcuţi până acum de foştii executivi ai companiei şi a eşecului negocierilor cu Microsoft care a urmărit preluarea gigantului online în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO