Business Hi-Tech

Dai-Tech, care deţine brandul nJoy de echipamente şi soluţii IT&C, vrea să atragă o finanţăre şi ia în calcul listarea pe Bursa de Valori Bucureşti sau o rundă de private equity

Dai-Tech, care deţine brandul nJoy de echipamente şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.04.2022, 00:02 260

Dai-Tech SA, care deţine brandul românesc nJoy de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, lansat în 2010, are în plan atragerea unei surse de finanţare, fie de tip private equity, fie prin listarea pe Bursa de Valori Bucureşti.

„Atragerea unui investitor strategic în acţionariat, preferabil cu know-how în dezvoltarea companiilor industriale, ar accelera ritmul de creştere, pe o piaţă cu multe oportunităţi”, a spus Adorian Demeter, fondator şi general manager al Dai-Tech.

Compania cu sediul în Timişoara a dezvoltat şi lansat pe piaţă 500 de produse sub brandul nJoy - UPS, baterii, AVR-uri (stabilizatoare de tensiune) şi surse de alimentare, care se vând în 15 ţări, precum Armenia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Kosovo, Liban, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Tunisia, Ucraina şi Ungaria.

Dai-Tech, lider pe piaţa autohtonă de UPS - sisteme neîntreruptibile de alimentare cu energie -, a înregistrat în 2021 afaceri de peste 25 de milioane de lei (5 milioane de euro), în creştere cu 47% faţă de anul precedent, primul an impactat de pandemie şi restricţiile impuse de autorităţi, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Am înregistrat vânzări foarte bune ale produselor nJoy, atât în ţară, cât şi pe celelalte pieţe unde suntem prezenţi, iar evoluţia pieţei globale ne oferă motive să fim optimişti în continuare. Dacă ne gândim la industrii de vârf, pentru care o secundă fără alimentare electrică poate duce la pagube considerabile, până la faptul că tot mai mulţi oameni lucrează de acasă şi au nevoie permanent să fie conectaţi la o sursă de energie, putem realiza rolul echipamentelor de tipul celor produse de noi în asigurarea unei nevoi vitale”, a mai spus Adorian Demeter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO