Business Hi-Tech

Dan Lupu, Intel Capital: Piaţa de outsourcing din România s-a dezvoltat mult prea mult

Autor: Alexandru Stefan Matei

19.10.2011, 12:28 497

"Piaţa de outsourcing s-a dezvoltat mult prea mult în România", este de părere Dan Lupu, Director al Intel Capital, în cadrul forumului ZF Digital 11, organizat de Ziarul Financiar.

Aceasta a lovit în companiile locale, "luând de pe piaţă programatorii, antreprenorii care se puteau dedica creării de firme locale", a spus Dan Lupu.

"Credeam că outsourcing-ul va duce la dezvoltarea de companii care vor crea soft pe baza experienţei acumulate în relaţiile cu clienţii străni, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a mai spus directorul diviziei de investiţii a Intel.

"În momentul de faţă antreprenorilor le lipseşte viziunea şi ambiţia de a trece de la a-ţi asigura un trai bun la efortul de a face o firmă de nivel global".

Declaraţiile lui Dan Lupu vin după ce ieri Florin Talpeş declara că "din păcate România a ajuns India Europei", făcând aluzie la faptul că piaţa de outsourcing s-a dezvoltat în detrimentul proprietăţii intelectuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO