Business Hi-Tech

Dan Mihăescu, partener fondator al fondului de investiţii GapMinder: Am ajuns la fonduri totale de 36 mil. euro

Dan Mihăescu, partener fondator al fondului de...

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2019, 00:00 192

Fondul de investiţii de capital de risc Gapminder concentrat pe start-up-urile hi-tech din România şi Europa Centrală şi de Est, care şi-a început activitatea în 2018 cu fonduri totale de 26 mil. euro, are în prezent fonduri totale de 36 mil. euro după ce a atras încă 10 mil. euro de la investitori.

„Într-un an am reuşit să atragem noi investitori şi o sumă suplimentară de 10 milioane de euro, cu ajutorul cărora avem acum o dimensiune a fondului de 36 de milioane de euro şi sperăm să ajungem la 40 de milioane până la jumătatea acestui an“, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator al Gapminder VC. Pe de altă parte, fondul a anunţat că va selecta în cadrul unui eveniment care va avea loc în Bucureşti în 4-5 aprilie un număr de 26 de start-up-uri tech care vor intra în cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator.

„26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator intră în faza finală de selecţie care va avea loc în perioada 4-5 aprilie în cadrul unui bootcamp organizat la Bucureşti. Startup-urile care vor fi selectate pentru a intra în a treia serie a programului Techcelerator vor beneficia de o primă rundă de investiţii de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de acţiuni din companie“, conform reprezentanţilor Gapminder.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO