Business Hi-Tech

Dan Ştefănescu, proprietarul Gersim, cel mai mare distribuitor de telefoane, bate un nou record: profit net de 40 mil. lei în 2021, cel mai mare din istorie

Dan Ştefănescu

Dan Ştefănescu

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2022, 00:00 1185

Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete din România, companie deţinută integral de antrepre­norul Dan Ştefănescu, a făcut în 2021 un profit net de aproa­pe 40 mil. lei, mai mare cu 8% faţă de anul anterior, arată datele din bilanţul companiei, care a devenit recent disponibil pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Compania lui Ştefănescu a avut un profit mai mare chiar dacă cifra de afaceri a scăzut cu 6%, la 749 mil. lei, conform sursei citate. El şi-a bătut astfel recordul din 2020, când obţinuse un câştig net de 37 mil. lei, cel mai mare din istoria companiei până la acea dată. Numărul mediu de angajaţi al companiei a crescut la 31. Dan Ştefănescu a intrat pe segmentul de distribuţie de mobile în 2002, când, a relatat el într-o discuţie cu ZF, a simţit potenţialul pieţei de comunicaţii mobile.

„Am început businessul cu telefoane mo­bile în anul 5 de facultate. Mi-am dat seama că acesta este un business adevărat, că eram 23 de milioane de oameni şi mi-am făcut un calcul simplu atunci, că cel puţin 10 milioane vor avea acces la telefon mobil în următorii zece ani şi acest lucru s-a adeverit“, a povestit antreprenorul în 2019 în cadrul unui interviu pentru emisiunea ZF IT Generation. „Am pornit businessul în 1998 când am terminat Facultatea de medicină militară. Am pornit businessul, iar iniţial am avut magazine Connex (actualul Vodafone), mai târziu am avut magazine Cosmorom (actualul Telekom), deci am făcut şi retail, iar în 2002 mi-am dat seama că totuşi distribuţia de telefoane mobile va fi mult, mult mai profitabilă şi am renunţat, am vândut respectivele firme şi am pornit în 2002 firma Gersim“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO