Business Hi-Tech

Daniel Dines, cel care a făcut din UiPath o companie de 30 mld. de dolari a investit personal în start-up-ul german Luminovo. ai, companie care vrea să relanseze industria electronică. Printre clienţii companiei Luminovo se regăsesc Volkswagen, Daimler, Infineon, Linde, P7S1

Daniel Dines, cel care a făcut din UiPath o companie de...

Autor: Robert Manea

18.02.2021, 17:45 4644

Daniel Dines fondatorul şi figura publică a UiPath, cel mai valoros start-up din IT pornit din România, care a ajuns să fie evaluat la 30 mld. de dolari, a investit personal în start-up-ul Luminovo, care dezvoltă soluţii software pentru companii.

Luminovo, fondat în 2017 la Munchen, de către antreprenorii Timon Ruban şi Sebastian Schaal, dezvoltă soluţii software as a service (Saas), printre care: procesarea de documente şi imagini şi sisteme complexe ce utilizează inteligenţa artificială (AI).

Alături de investiţia lui Daniel Dines, Luminovo a atras bani şi de la alţi şapte business angels:

  • Charles Songhurst, former head of strategy al Microsoft
  • Carsten Thoma, cofondator Hybris, compania vândută către SAP
  • Jan Stumpf, fondator al Ascending Technologies, companie vândută către Intel
  • Jack Fuchs, business angel din Silicon Valley
  • Michael Wax, fondator şi CEO al Forta
  • Norman Weiss, fondator al MittelstandsCampus
  • Hamed El-Abd, membru de board la WKK Technology
 

Start-up-ul german a atras în primăvara anului 2020, peste 2 milioane de euro de la fondurile de investiţii Cherry Ventures şi La Famiglia, precum şi de la business angels Hanno Renner (CEO şi fondator Personio) şi Sebastian Schoun ( fondator Alasco şi Stylight). Printre clienţii companiei Luminovo se regăsesc Volkswagen, Daimler, Infineon, Linde, P7S1.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO