Business Hi-Tech

Daniel Dines, CEO al UiPath, în WSJ: Teama de roboţi software nu este justificată

Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath

Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath

Autor: Adrian Seceleanu

26.03.2018, 00:06 170

Companiile nu dau afară oamenii ale căror activităţi sunt preluate de roboţi software, ci le alocă alte activităţi - mai creative, a declarat pentru Wall Street Journal Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath, companie fondată în Bu­cureşti, care a devenit în câţiva ani unul dintre liderii glo­bali în tehnologia de auto­ma­tizare a proceselor de lucru din companii şi prima firmă de tehnologie lansată în România care a fost evaluată la mai mult de 1 miliard de dolari.

„Ceea ce vedem este o tendinţă contrară temerilor care se manifestă la nivel pu­blic. Clienţii noştri nu folosesc tehno­logia UiPath pentru a în­locui oamenii, ci pentru a le per­mite să se ocupe de activităţi mai creative şi să rezolve probleme mai dificile”, a spus Da­niel Dines pen­tru pu­bli­caţia ame­ri­cană, care a abordat su­biectul roboţilor soft­ware într-un articol cu ti­tlul „Nu au nevoie de pauze de cafea: com­paniile adaugă pe lista an­gajaţilor şi roboţii soft­­ware”.

Piaţa roboţilor software va creşte la 2,9 mld. dolari în 2021 de la 250 mil. dolari în 2016, conform unei estimări a companiei de cercetare şi analiză Forrester Research Inc.

Compania de audit şi consultanţă EY (care are un parteneriat la nivel global cu UiPath) a implementat până în prezent peste 1.300 de roboţi pentru diferiţi clienţi, iar în următorii doi ani veniturile generate de această linie de business sunt aşteptate să atingă 750 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO