Business Hi-Tech

Daniel Dines, CEO şi cofondator UiPath, vine cu declaraţii surprinzătoare despre evoluţia celui mai valoros start-up din IT pornit din România: Ultimele două luni au fost probabil cele mai dure din istoria noastră, dar voi pune compania înapoi pe drumul cel bun, rezultatele se vor vedea în câteva trimestre. AI deschide o nouă eră pentru automatizare

Daniel Dines, cofondator şi CEO, UiPath: Cred că întoarcerea mea pe poziţia de CEO revigorează puţin compania. Pentru noi ca şi companie poate e cea mai bună mişcare.

Daniel Dines, cofondator şi CEO, UiPath: Cred că întoarcerea mea pe poziţia de CEO revigorează puţin compania. Pentru noi ca şi companie poate e cea mai bună mişcare.

Autor: Adrian Seceleanu

21.10.2024, 00:07 17193

♦ Liderul UiPath a descris perioada în care nu a mai fost CEO drept una de tip „garda veche versus garda nouă“, în care compania a devenit „fragmentată“, şi a promis că odată cu revenirea la conducere va rezolva aceste probleme: „Mă pot conecta mai repede. Pot sparge diviziunile. Pentru mine, nu există oameni noi sau vechi, e o singură echipă“

Inteligenţa artificială (AI) nu scoate de pe piaţă soluţiile de automatizare a software-ului ci de fapt deschide o nouă eră de creştere pentru platforme care combină ambele tehnologii, oferind astfel UiPath un potenţial semnificativ de creştere pentru perioada următoare, a declarat Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath într-un podcast a cărui gazdă a fost Roelof Botha - liderul gigantului din industria de venture capital Sequoia Capital, unul dintre investitorii mari în companie.

„Am început cu computer vision, pentru a înţelege ce se întâmplă pe ecranele computerelor. Am extins acea tehnologie de computer vision pentru a înţelege documentele, documente semistructurate. Şi era cumva natural să încorporăm inteligenţa artificială generativă (GenAI). E cumva clar pentru mine că dacă nu combinăm GenAI cu automatizarea vom dispărea, vom deveni irelevanţi pentru companiile mari. Cred că principala provocare cu Gen AI pentru companii acum este fiabilitatea. GenAI e foarte inteligent dar e ca şi cum ai angaja nişte genii instabile. Şi majoritatea companiilor ar prefera un nivel decent de inteligenţă, dar stabil. Şi cred că aici sunt cele mai multe provocări. Dar având automatizarea şi dezvoltând un fundament mai bun pentru LLM-uri, cred că vom avansa“, a declarat Daniel Dines. „Platforma noastră, având o abordare low-code, este foarte potrivită pentru a fi utilizată pentru a construi o aplicaţie LLM. Şi când o combini cu automatizarea, rezultatul este exponenţial. Principala noastră teză este că automatizarea va face modelele (LLM) mai fiabile. Cum ne poate ajuta AI? Cred că am devenit mult mai precişi în ultimele 18 luni. Văd de fapt o nouă eră într-un fel pentru automatizare. Acum, mulţi oameni realizează că a folosi AI fără automatizare înseamnă să nu ajungi cu adevărat la beneficiul complet pe care îl oferă AI. Şi pentru a cita pe unul dintre clienţii noştri de lungă durată. El mi-a spus recent: «Daniel, vorbim mult despre AI, dar de cele mai multe ori ajungem să vorbim despre automatizare»“, a adăugat Daniel Dines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro