Business Hi-Tech

Daniel Dines, fondatorul celui mai valoros start-up românesc - UiPath, vorbeşte în Les Echos: Am arătat lumii că se poate construi un unicorn şi de pe o piaţă mică, precum România, unde oamenii fug de riscuri şi preferă joburile călduţe

Daniel Dines, fondatorul celui mai valoros start-up românesc - UiPath, vorbeşte în Les Echos:  Am arătat lumii că se poate construi un unicorn şi de pe o piaţă mică, precum România, unde oamenii fug de riscuri şi preferă joburile călduţe

Daniel Dines, fondator şi CEO al UiPath: În 18 luni ar trebui să fim gata pentru listarea la bursă (...). Acum câţiva ani nu mi-ar fi trecut prin cap că am putea ajunge un jucător de talia celor din aşa-numitul grup GAFA (Google, Apple, Facebook şi Amazon - n. red.).

Autor: Adrian Seceleanu

29.05.2019, 15:14 1167

UiPath, cel mai valoros start-up de IT pornit din Ro­mâ­nia, care dezvoltă roboţi soft­ware ce pot degreva an­ga­jaţii de realizarea sarci­ni­lor repe­ti­tive din companii, estimează că va putea atinge în curând o evaluare de 10 mi­liar­de de dolari devenind astfel primul de­ca­corn IT lan­sat în Europa.

„Noi vom fi primul decacorn creat în Europa, şi încă repede. Astăzi avem deja o eva­luare de 7 miliarde de dolari“, a decla­rat Daniel Dines, fondator şi CEO al UiPath, într-un interviu pentru cotidianul francez de business Les Echos.

„Sunt mândru că am reuşit să aduc România în prim-plan pe scena globală. Am arătat lumii că este posibil să construiască un unicorn, şi chiar în curând un decacorn plecând aproape de oriunde. România nu este într-adevăr un loc bun pentru a crea un start-up, piaţa lo­cală este mică, oamenilor nu le place să-şi asume riscuri şi preferă joburile confor­ta­bile. Dar noi am reuşit să demonstrăm că se poate“, a adăugat el.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO