Business Hi-Tech

Daniel Mateescu spune că 20 de investitori au trecut de primul nivel al negocierilor. Directorul operaţional al TotalSoft: Până în iunie ne schimbăm acţionarul majoritar

Daniel Mateescu

Daniel Mateescu

Autor: Cristina Rosca

20.04.2016, 00:08 845

Furnizorul local de soluţii software de business TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de IT, îşi va schimba acţionarul până la jumătatea anului, fondul de investiţii grec Global Finance urmând să îşi vândă pachetul de acţiuni cel mai probabil către un inves­titor strategic, potrivit lui Daniel Mate­escu, directorul operaţional (COO) al com­pa­niei, prezent la evenimentul Top Tran­zac­ţii organizat de ZF la începutul săptămânii.

Liviu Drăgan, fondatorul afacerii, ră­mâ­ne acţionar minoritar, în timp ce fondul de in­vestiţii urmează să vândă circa 90% din afacere.

„Suntem aproape de o semnare şi până în iunie o să schimbăm acţionarul. Se vede o schimbare în piaţa de fuziuni şi achiziţii, noi am mai încercat o schimbare de acţionariat în 2013 dar atunci nu am reuşit să creăm o competiţie între cumpărători. Tranzacţia a eşuat pentru că nu s-a obţinut preţul dorit la momentul acela”, spune Daniel Mateescu. Procesul actual, care a început la final de 2015, este cu totul altceva, spune executivul român. El precizează că au apărut mult mai mulţi investitori strategici decât financiari la masă, astfel că şansa ca tranzacţia să se finalizeze cu un strategic este foarte mare. Unul dintre numele apărute în presă este cel al companiei turce Logo Yazilim, care a avut anul trecut afaceri de 40 de milioane de dolari şi peste 500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO