Business Hi-Tech

Date publice: Creditorii au aprobat planul de reorganizare al Romsys, a doua cea mai mare insolvenţă din IT. Singurul vot împotrivă, cel al Network One Distribution

Fostul şef al Romsys, Horaţiu Berdilă

Fostul şef al Romsys, Horaţiu Berdilă

Autor: Adrian Seceleanu

06.07.2017, 17:23 563

Creditorii integratorului IT&C Romsys, care se află în insolvenţă şi are datorii totale de 60,57 mil. lei, au aprobat la finele lunii trecute planul de reorganizare al companiei propus de administratorul judiciar Agenţia de Insolvenţă SPRL, singurul vot împotrivă fiind cel exercitat de Network One Distribution, liderul pieţei locale de IT&C, controlat de antreprenorul Iulian Stanciu.

“Raportat la dispoziţiile art. 138-139 din Legea 85/2014, cu patru dintr-un total de patru categorii constituite pentru votarea Planului de reorganizare şi 87,51% din totalitatea masei credale, s-a hotărât aprobarea planului de reorganizare propus de ROMSYS SRL prin Administrator judiciar AGENTIA DE INSOLVENTA S.P.R.L. în data de 30.05.2017”, conform datelor comunicate de administratorul judiciar.

Compania a vândut şi 28 de maşini ca parte a planului de achitare a datoriilor, conform sursei menţionate. “În ceea ce priveşte cele 36 mijloacele de transport libere de sarcini, au fost epuizate şedinţele de licitaţii organizate în conformitate cu Hotărârea adunării creditorilor din data de 20.12.2016 ora 12.00. Menţionăm că au fost valorificate 19 mijloace de transport din această categorie. Reiterăm faptul că sumele obţinute au fost utilizate doar pentru plata cheltuielilor bugetare restante. (…) În ceea ce priveşte cele 14 mijloace de transport aflate sub sechestrul ANAF au fost valorificate 9 mijloace de transport din această listă. De asemenea, sumele obţinute din valorificarea acestor bunuri s-au previzionat în contul unic de insolvenţă şi se vor distribui către creditorul garantat Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. Până în prezent, sumele previzionate cu destinaţia menţionată însumează 324.430 lei”.

Romsys, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii IT, deţinut de New Frontier Holding din Austria, a intrat în insolvenţă anul trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO