Business Hi-Tech

Datele a sute de mii de clienţi ai Citigroup au fost furate de hackeri

Datele a sute de mii de clienţi ai Citigroup au fost furate de hackeri

Autor: Marius Oncu

09.06.2011, 23:31 503

Un grup de hackeri a spart reţeaua de calculatoare a bănciiamericane Citigroup şi a accesat datele a sute de mii de clienţiposesori de carduri bancare, acesta fiind ultimul dintr-o serie deatacuri cibernetice asupra unor companii mari, transmite Reuters.Citigroup a anunţat că aproximativ 1% din clienţii săi posesori decarduri au fost afectaţi. Potrivit Financial Times, problema a fostdescoperită în mai, în timpul unor verificări de rutină.

Au fost accesate numele clienţilor, numărul de cont şiinformaţiile de contact, inclusiv adrese de email. Totuşi, alteinformaţii precum datele de naştere, numere de asigurare socială,datele expirării cardurilor şi codurile de securitate ale acestoranu au fost compromise, potrivit Citigroup. "Contactăm clienţi alecăror informaţii au fost afectate. Citi a implementat proceduricomplexe pentru a împiedica o repetare a unui eveniment de acestfel", a afirmat purtătorul de cuvânt Sean Kevelighan, într-unemail.

Citigroup se alătură astfel unei liste de companii care au fostîn ultima perioadă victime ale atacurilor cibernetice. Compania destocare de date EMC s-a oferit să înlocuiască milioane de cheielectronice, după ce hackerii au folosit date sustrase de ladivizia de securitate RSA pentru a intra în reţeaua producătoruluiamerican de arme Lockheed Martin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO