Business Hi-Tech

DB Schenker, o mare companie de logistică germană foloseşte roboţi autonomi fabricaţi în Croaţia

DB Schenker, o mare companie de logistică germană...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.10.2019, 00:00 232

DB Schenker din Germania a introdus în serviciu la unitatea sa din Leipzig roboţi logistici autonomi produşi de compania croată de inteligenţă artificială şi robotică Gideon Brothers, scrie SeeNews.

Furnizorul de servicii de logistică globală a extins proiectul pilot pentru utilizarea roboţilor Gideon Brothers prin adăugarea unui număr semnificativ de noi puncte de preluare şi predare, extinderea şi calibrarea de fineţe fiind realizate de personalul de la DB Schenker.

În prima lună a proiectului pilot, un robot a acoperit o distanţă medie de 26 de kilometri pe săptămână.

Roboţii logistici autonomi pot transporta 800 kg şi pot naviga în siguranţă în jurul oamenilor, echipamentelor şi altor maşini în mişcare.

În timpul desfăşurării proiectului-ipilot, roboţii au automatizat sarcinile asociate cu îndeplinirea regulată a comenzilor, grăbindu-le şi permiţând angajaţilor să se concentreze pe sarcini mai complexe.

Roboţii Gideon Brothers combină învăţarea profundă cu informaţii de la camere stereoscopice pentru a obţine un nou tip de percepţie vizuală avansată într-un proces mai ieftin decât cel standard.

„Maşinile noastre percep lumea la fel ca noi - procesând informaţii vizuale şi înţelegând mediul înconjurător şi modul în care acesta le influenţează sarcinile“, a declarat Matija Kopic, CEO şi cofondator al Gideon Brothers.

Firma croată a fost înfiinţată în 2017 cu investiţii de aproximativ 5 milioane de euro de angel investors şi firme de capital de risc.

DB Schenker este divizia logistică a operatorului feroviar german Deutsche Bahn.

Acesta are peste 75.800 de angajaţi în 2.000 de locaţii de pe glob.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO