Business Hi-Tech

De ce mizeaza IBM pe software

De ce mizeaza IBM pe software

Autor: Anca Barbulescu

04.05.2011, 21:02 757

Unul dintre planurile IBM pentruurmatorii patru ani este sa dezvolte puternic divizia de solutiisoftware. Se aplica inclusiv in Romania, o piata de soft siservicii care ar putea urca anul acesta pana la 760 de milioane deeuro.

"Romania e o piata foarteimportanta pentru noi in strategia de crestere a businessului desoftware", spunea recent Steve Wilkins, vicepresedinte de marketingal IBM Software, intr-o discutie cu BUSINESS Magazin. Pe scurt,compania a definit un plan de bataie pentru urmatorii cinci ani, cuaccent pe zona solutiilor software pe care mizeaza intr-o serie depiete de crestere precum Europa Centrala si de Est. "La fel ca incele mai multe tari din regiune, in Romania inca exista mult loc pepiata", a continuat managerul.

Contextul este destul defavorabil. Zona de soft si servicii este estimata sa ajunga anulacesta la 760 de milioane de euro, in crestere cu opt procente fatade nivelul atins in 2010. Iar premisele exista deja, avand invedere ca, in ultimii ani, ponderea vanzarilor de echipamente ascazut in afacerile IBM din piata locala, in timp ce serviciile sisoftul au explodat.

Investitiile companiei americanedin ultimii ani pentru achizitii de companii software vor incepe sase vada in curand si aici, pe masura ce portofoliul software va fiextins. Unul dintre exemple ar fi Unica, achizitie in valoare de480 de milioane de dolari (peste 328 de milioane de euro) realizataanul trecut. "Suntem deja in discutii cu companii din Romaniapentru a implementa solutii din suita Unica, pana acum prea putinprezente in pietele emergente", a spus Steve Wilkins. Compania ainceput sa implementeze solutia inclusiv la nivel intern, procesdeja derulat peste tot in lume unde IBM deruleaza operatiuni sicare se va incheia anul acesta. Citiţi mai mult desprede ce mizează IBM pe software pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO