Business Hi-Tech

De Revelion, grupul RCS&RDS estimeaza 300.000 de abonati la telefonie fixa

11.11.2005, 19:01 24

Compania RCS&RDS estimeaza ca serviciul de telefonie fixa RDS.TEL va depasi la finele acestui an nivelul de 300.000 de abonati, cu aproape 50.000 mai mult decat in prezent, a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare in cadrul RCS&RDS.

"Bazate pe infrastructura proprie, serviciile RDS.TEL completeaza oferta companiei, alaturi de televiziunea prin cablu si Internet", a adaugat Popoviciu.

In varianta apeluri internationale, RDS.TEL a fost lansat in luna mai a anului 2003, iar pentru convorbiri nationale in aprilie 2004.

Reprezentantul RCS&RDS a afirmat ca actualele tarife de interconectare practicate pe piata autohtona impie-dica furnizarea serviciului de telefonie fixa la nivel local fara restrictii in privinta numarului de minute consumate.

"In Statele Unite si Canada, clientii operatorilor de telefonie fixa beneficiaza de apeluri locale fara limita de minute, indiferent de retea. Acestia platesc doar contravaloarea abonamentului. Aceasta masura s-ar putea aplica si pe piata locala daca tarifele de interconectare s-ar reduce semnificativ", a apreciat Popoviciu.

La finele lunii iunie, RomTelecom detinea o cota de piata de 96,2%, diferenta reprezentand cota insumata a operatorilor alternativi, cum ar fi RCS&RDS, Astral Telecom sau UPC Romania.

RCS&RDS este controlat de Cable Communications Systems NV (Olanda), cu o participatie de 93,15%. Ceilalti actionari sunt Zoltan Teszari - 2,03% si Ianos Csaba Ludescher - 1,1%, urmati de alte 16 persoane fizice si juridice cu cote sub 1% din capital.

In 2004, RCS a raportat o cifra de afaceri de 40,3 milioane euro si un profit net de 10,9 milioane de euro.

RDS a incheiat anul trecut cu un rezultat net de 2,81 milioane de euro la un volum al afacerilor de 38,5 milioane de euro.

Piata CATV este impartita de RCS&RDS si UPC Romania, dupa preluarea Astral Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO