Business Hi-Tech

Decizie istorică: Bill Gates se retrage din board-ul gigantului Microsoft

Decizie istorică: Bill Gates se retrage din board-ul...

Autor: Adrian Popa

14.03.2020, 10:53 665

Bill Gates a anunţat că se retrage din consiliul director al Microsoft, companie pe care a co-fondat-o împreună cu Paul Allen în 1975.

Anunţul a fost făcut de către Gates într-o postare pe reţeaua de socializare LinkedIn. Miliardarul în vârstă de 64 de ani se va concentra pe activităţile caritabile pe care le desfăşoară prin intermediul Bill and Melinda Gates Foundation.

Gates se va retrage şi din consiliul director al companiei de investiţii Berkshire Hathaway, fondată de legendarul investitor Warren Buffett.

Co-fondatorul Microsoft a anunţat că se va concentra, prin intermediul fundaţiei, pe subiecte precum educaţia, sănătatea şi protejarea mediului înconjurător.

Gates va continua să consilieze Microsoft, compania care dezvoltă cel mai popular sistem de operare pentru desktop, Windows.

Nu a fost anunţat un înlocuitor pentru Gates. Consiliul director al Microsoft va continua deocamdată să funcţioneze cu 12 membri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO