Business Hi-Tech

Deezer ţinteşte o evaluare de peste un 1 miliard de euro

Deezer ţinteşte o evaluare de peste un 1 miliard de euro

Autor: Oana Stupinean

19.10.2015, 00:02 77
Compania franceză Deezer, care oferă serviciul de streaming online pentru muzică atât pe dispozitive mobile prin intermediul aplicaţiei dedicate, cât şi pe desktop printr-o aplicaţie web, se pregăteşte pentru listarea la bursa din Paris şi speră să obţină cel puţin 300 de milioane de euro pe acţiuni, mutare ce ar duce la o evaluare a companiei de peste un miliard de euro, scrie Bloomberg.

„Piaţa de muzică este în plină ascensiune, iar segmentul de streaming va înregistra un ritm de creştere acce­lerat“, spune Hans-Holger Albrecht, CEO al Deezer. Oferta publică iniţială ar evalua compania franceză la peste un miliard de euro, după vânzarea acţiunilor la preţul între 36 de euro şi 49 de euro pentru o acţiune.

Înfiinţat în 2007 de Daniel Marhely, care şi-a încetat studiile la vârsta de 16 ani pentru a lucra ca dezvoltator de start-up-uri în IT, serviciul Deezer a avut 6,3 milioane de abonaţi.

În prezent, Deezer trebuie să facă faţă noului competitor pe segmentul de muzică, serviciul de streaming de la Apple, lansat în iunie.

„De la lansarea Apple nu am observat schimbări majore asupra busi­nessului nostru. Apple nu schimbă lu­crurile în totalitate, suntem obişnuiţi cu competiţia dură“, mai spune Albrecht.

Serviciile Deezer sunt disponibile şi pentru clienţii din România, fie în varianta gratuită - cu acces limitat la funcţionalităţi, fie în varianta premium, care are un cost de 7 euro pe lună. Serviciul Deezer este disponibil la un preţ redus pentru clienţii subsidiarei locale a companiei franceze Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO