Business Hi-Tech

Dell evaluează posibilitatea de a reveni pe bursă

Dell evaluează posibilitatea de a reveni pe bursă

Autor: Adrian Seceleanu

29.01.2018, 00:00 199

Gigantul american Dell Technologies evaluează posibilitatea de a reveni pe bursă pentru a face rost de cash şi pentru a-şi reduce datoriile “substanţiale” la doar patru ani distanţă de la momentul în care fondatorul Michael Dell a decis să delisteze furnizorul de tehnologie, scrie Bloomberg, citând surse apropiate companiei.

Boardul companiei urmează să se întâlnească în această lună pentru a discuta mai multe opţiuni strategice pe care compania le-ar putea urma, una dintre ele fiind listarea la bursă. Michael Dell a ieşit de pe bursă în 2013 pentru a se putea concentra pe reducerea costurilor şi a numărului de angajaţi fără a mai fi monitorizat de investitori şi analişti. 

Dell a achiziţionat furnizorul de tehnologii de stocare EMC şi pachetul majoritar de acţiuni al furnizorului de software pentru centre de date Vmware, ajungând astfel la datorii masive pentru a închide tranzacţia de 67 mld. dolari. Dell are datorii de 46 mld. dolari, conform Bloomberg.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO