Business Hi-Tech

Deloitte: plăţile de pe mobil vor creşte cu peste 1.000 %. În România sunt aşteptate lansările Orange şi Telekom

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

21.01.2015, 00:03 308

Numărul plăţilor realizate la comercianţi prin intermediul aplicaţiilor mobile dedicate instalate pe smartphone-uri va creşte anul acesta la nivel global cu peste 1.000% faţă de 2014, însă ponderea lor în totalul tranzacţiilor va fi una redusă, situaţie valabilă şi pentru piaţa din România, conform raportului „Previziuni în Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii“ (TMT Previsions) realizat de compania de consultanţă şi audit Deloitte.

„Telefoanele smart sunt deja folo­site pentru a verifica soldul contu­rilor, vira­mentele bancare şi pentru tranzacţiile online, însă ele nu au atins încă statutul de «portofel mobil», pe scară mai largă“, a spus Ahmed Hassan, country managing partner şi coordonator TMT Deloitte România.

Anul acesta, circa 10% din numărul total de smartphone-uri în uz la nivel global vor fi folosite pentru efectuarea plăţilor în magazine cel puţin o dată pe lună, comparativ cu mai puţin de 0,1% la jumătatea lui 2014, potrivit datelor TMT Deloitte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO