Business Hi-Tech

Dendrio Solutions, firmă deţinută de Bittnet Systems, a împrumutat 1 mil.lei de la Banca Transilvania

Dendrio Solutions, firmă deţinută de Bittnet Systems,...

Autor: Roxana Rosu

24.12.2018, 11:46 901

Firma Dendrio Solutions, deţinută de Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training în domeniul IT, a contractat un credit de un milion lei de la Banca Transilvania, pe o perioadă de 15 luni.

Produsul bancar de tip plafon credit permite accesarea unei linii de credit corporate şi un plafon de emitere pentru diverse tipuri de SGB non-cash (scrisori de garantie bancara participare licitatii, scrisori pentru buna executie, garantare plata furnizori, restituire avans etc.), se arată în anunţul publicat de Bittnet la BVB.

Firma Dendrio Solution va folosi fondurile pentru a nu mai imobiliza numerarul propriu în vederea emiterii de SGB-uri şi pentru a debloca actualele instrumente de garantare de acest fel.

Bittnet Systems, controlată de Cristian Logofătu, fondator şi acţionar majoritar al companiei, alături de Mihai Logofătu şi Răzvan Căpăţînă-Groşanu, detine 100% din partile sociale ale Dendrio Solutions.

Bittnet Systems a marcat în aprilie 2015 prima listare a unei companii la bursa românească, respectiv pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRo. Compania a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la o capitalizare de 7,9 milioane de lei, faţă de 50 de milioane de lei în prezent.

Cristian Logofătu, care deţine 27% din acţiunile companiei,  directorul general Mihai Logofătu,  26,6% din companie, şi investitorul Căpăţînă-Groşanu Răzvan,  o participaţie de 14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO