Business Hi-Tech

Deutsche Telekom a schimbat şefii centrului de servicii HR din România

Magdalena Jagna Gera-Pikulska (în stânga) a fost înlocuită de Ulrike Miche, care este vicepreşedinte pentru operaţiuni financiare, transformare şi performanţă în cadrul diviziei de servicii a grupului Deutsche Telekom

Magdalena Jagna Gera-Pikulska (în stânga) a fost înlocuită de Ulrike Miche, care este vicepreşedinte pentru operaţiuni financiare, transformare şi performanţă în cadrul diviziei de servicii a grupului Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2016, 19:46 1248

Grupul german Deutsche Telekom a numit administratori noi la centrul de servicii de HR pe care l-a înfiinţat în România după ce foştii şefi au renunţat la mandatele de conducere, arată datele dintr-un document publicat în Monitorul Oficial.

Noii administratori ai companiei Deutsche Telekom Business Services SRL, cu afaceri de 3 mil. lei şi un număr mediu de 36 de angajaţi în anul 2014, sunt Ulrike Michel, 52 de ani şi Guillaume Bernard Hubert Maisondieu, 46 de ani, conform sursei citate.

Ulrike Michel este vicepreşedinte pentru operaţiuni financiare, transformare şi performanţă în cadrul diviziei de servicii a grupului Deutsche Telekom.

Foştii administratori care au renunţat la poziţia în cadrul companiei din România sunt Magdalena Jagna Gera-Pikulska şi Joseph Jakob Matthias Thurriegl.

Compania Deutsche Telekom Business Services a fost înfiinţată pentru a oferi servicii de HR altor subsidiare din grup, au precizat anterior pentru ZF reprezentanţi ai grupului.

„Noua entitate este, în conformitate cu legislaţia din România, o companie cu răspundere limitată, cu sediul central în Bucureşti. Scopul pentru care a fost înfiinţată această companie este de a furniza servicii de resurse umane pentru subsidiare ale grupului Deutsche Telekom, cum sunt serviciile de recrutare, de exemplu“, a explicat anterior pentru ZF care este rolul companiei Elpida Trizi, purtător de cuvânt al Deutsche Telekom.

Grupul Deutsche Telekom controlează unul dintre cele mai mari grupuri de comunicaţii de pe piaţa locală, un business aflat în scădere. Veniturile grupului Telekom România, format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote, au scăzut în 2015 sub pragul de un miliard de euro iar profitul operaţional înainte de taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 23%, la 205 mil. euro. La finele anului trecut grupul german a decis să schimbe, înainte de termen, CEO-ul grupului Telekom România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO