Business Hi-Tech

Deutsche Telekom: Excluderea Huawei de la construcţia 5G va lovi în competitivitatea Europei

 Deutsche Telekom: Excluderea Huawei de la construcţia...

Autor: Adrian Seceleanu

30.01.2019, 00:04 657

Europa va rămâne în urma SUA şi China în cursa pentru dezvoltarea de re­ţele de comunicaţii bazate pe tehnologia 5G dacă va exclude din lista furnizorilor compania chineză Huawei, con­form unei analize interne reali­zate de gigan­tul ger­man Deutsche Telekom, citată de Bloomberg. Gru­pul ger­man are operaţiuni şi în România şi a realizat această analiză în contextul în care SUA au declanşat o cam­panie globală prin care încearcă să-şi determine aliaţii să excludă firma chineză din proiectele 5G, pe motiv că acestea ar re­prezenta un risc de securitate.

Evaluarea internă realizată de Deutsche Telekom arată că reţelele 5G trebuie să fie construite pe baza reţe­lelor 4G, unde echipamentele Huawei sunt omniprezente. „Dacă Huawei ar fi interzisă peste noapte, iar companiile obli­gate să renunţe la toate echipa­men­tele companiei chineze, costul pentru industrie ar fi de miliarde de euro”, conform sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO