• Leu / EUR4.7786
  • Leu / GBP5.6295
  • Leu / USD4.3095
Business Hi-Tech

Deutsche Telekom pune la cale cea mai mare fuziune din telecom: Cosmote-Romtelecom

Deutsche Telekom pune la cale cea mai mare fuziune din telecom: Cosmote-Romtelecom

Claudia Nemat

Autor: Adrian Seceleanu

05.03.2013, 00:08 13206

Deutsche Telekom (DT), unul dintre cele mai mari grupuri de telecom din lume, afirmă - în cel mai puternic mesaj transmis de la intrarea în acţionariatul grupului elen OTE, şi indirect al Cosmote şi Romtelecom, în 2008, că piaţa din România are potenţial de creş­tere pe termen lung, în special pe piaţa de servicii TV şi internet, şi de aceea îşi va menţine nivelul investiţiilor în anii următori. De asemenea, puternicul grup german, cu afaceri de 58 mld. euro anul trecut, va discuta cu Guvernul României un calendar al integrării Cosmote cu Romtelecom.

Urmărim „o integrare reală a afacerilor fixe şi mobile. Despre acest aspect discutăm, desigur, în România, cu Guvernul, alături de care vom stabili următoarele acţiuni şi vom realiza calendarul lor. Planul nostru este să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a furniza oferte complementare de telefonie fixa şi mobilă pentru clienţi“, a declarat în primul interviu acordat unei publicaţii din România Claudia Nemat, 44 de ani, membru în boardul grupului german pentru regiunea Europa.

DT controlează prin intermediul grupului elen OTE 54% din Romtelecom - cel mai mare jucător de pe piaţa de telefonie fixă şi 86% din Cosmote - numărul trei pe piaţa de telefonie mobilă, companii care au avut anul trecut împreună afaceri de aproape 1,1 mld. euro. Negocierile cu statul au demarat în 2010, dar, în ciuda faptului că toţi acţionarii s-au declarat în favoarea unei integrări, lucrurile au stagnat. Recent, ministrul comunicaţi­ilor Dan Nica a declinat o solicitare a ZF de a clarifica intenţiile statului pe această temă.

În ceea ce priveşte piaţa din România, Claudia Nemat a afirmat că grupul german este determinat să îşi continue investiţiile, în condiţiile în care estimează că pe termen lung există potenţial de creştere. „Întrevăd potenţial în România, deoarece este o ţară mare, cu multe competenţe specifice în zona de inginerie şi informatică. Având aceste caracteristici macroeconomice, cred în poten­ţialul pe termen lung al pieţei din România. (…) Consider că, în ciuda mediului macroeconomic provocator, vom păstra investiţiile la acelaşi nivel. Şi acest lucru este valabil şi pentru România“, a spus Nemat.

Pe piaţa din România, una dintre cele mai concurenţiale din Europa, DT şi OTE se luptă pentru 20 de milioane de clienţi cu francezii de la France Telecom, britanicii de la Vodafone şi românii de la RCS&RDS.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7786
Diferență: -0,0084
Ieri: 4.7790
Azi: 4.3095
Diferență: 0,1231
Ieri: 4.3042
Azi: 5.6295
Diferență: 0,3333
Ieri: 5.6108
Azi: 4.4378
Diferență: -0,2809
Ieri: 4.4503