Business Hi-Tech

Dezastru pentru Apple: Vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 15% în perioada sărbătorilor, înregistrând cel mai prost nivel din ultimul deceniu

Dezastru pentru Apple: Vânzările de iPhone-uri au...

Autor: Alex Ciutacu

30.01.2019, 00:25 1719

Vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 15% în perioada sărbătorilor de iarnă, reprezentând o deteriorare masivă a businessului. Apple a transmis că acest segment de business va continua să întâmpine provocări în următoarele luni, potrivit Business Insider.

Apple a anunţat estimări sub aşteptări pentru vânzările şi profitul din al doilea trimestru fiscal.

Investitorii au reacţionat pozitiv la aflarea veştii, acţiunile Apple tranzacţionându-se la scurt timp după închiderea şedinţei la 164 dolari, în creştere cu 6%.

Apple a depăşit la limită estimările pentru primul trimestru fiscal şi a raportat vânzări în linie cu aşteptările Wall Street-ului.

Compania a raportat venituri pentru primul trimestru fiscal de 84,3 miliarde dolari, la nivelul aşteptărilor analiştilor, de 83,97 miliarde dolari. În aceeaşi perioadă a anului trecut Apple a înregistrat vânzări de 88,29 miliarde dolari.

Câştigurile per acţiune s-au situat la 4,18 dolari per acţiune, estimările fiind de 4,17 dolari per acţiune. Anul trecut, compania a raportat 3,89 dolari per acţiune.

În ceea ce priveşte următorul trimestru, Apple a anunţat că se aşteaptă la venituri de 55-59 miliarde doalri. În aceeaşi perioadă a anului trecut a înregistrat vânzări de 61,14 miliarde dolari.

Rezultatele Apple au fost afectate de vânzările în scădere pe segmentul de iPhone-uri – cea mai importantă linie de produse. Compania a raportat vânzări de 51,9 milioane dolari pe segmentul de iPhone-uri, în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Pentru prima dată, compania nu a raportat numărul de iPhone-uri vândute.

Compania a anunţat în mod controversat în luna noiembrie că va înceta să mai raporteze numărul de unităţi vândute în anumite linii de business. Mulţi analişti au considerat că Apple estimează declinul la nivel de vânzări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO