Business Hi-Tech

Dezvoltatorul britanic de software Amdaris, care are un birou în Timişoara deschis în 2012, se extinde la nivel naţional cu un birou în Bucureşti şi are planuri de recrutare. În România, compania are 250 de angajaţi

Mara Pop, directorul centrului Amdaris Bucureşti.

Mara Pop, directorul centrului Amdaris Bucureşti.

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.05.2023, 18:39 732

Compania de origine britanică Amdaris, ce oferă servicii de dezvoltare software, suport dedicat gestionării produselor web şi consultanţă strategică şi care este prezentă la nivel naţional din 2012 cu un birou în Timişoara, se extinde pe piaţa locală şi deschide un birou şi în Bucureşti. La nivel naţional, compania are 250 de angajaţi, dintre care 200 la Timişoara şi 50 la Bucureşti, şi îşi propune să dubleze numărul personalului din capitală până la finalul anului în curs.

„Ne dorim ca noul birou din Bucureşti să devină unul dintre cele mai importante centre de excelenţă tehnică şi delivery pentru clienţii noştri şi una dintre cele mai puternice locaţii Amdaris. Din acest motiv, ne-am propus o serie de obiective, printre care securizarea poziţiei în piaţa locală prin recrutare continuă în perioada următoare, contribuţia la strategia globală şi creşterea generală a companiei, precum şi menţinerea unui nivel ridicat al satisfacţiei angajaţilor noştri. (...)”, a spus Mara Pop, directorul centrului Amdaris Bucureşti.

Ea a adăugat că Amdaris a atins un nivel de retenţie de 86,7% printre cei 880 de angajaţi pe care compania îi are la nivel internaţional. În afara Marii Britanii, compania fondată în 2009 de Vlad Nanu şi Andy Rogers, are birouri în Bulgaria, Ucraina, România, Moldova şi Dubai.

De asemenea, centrul din Bucureşti este o locaţie de importanţă strategică pentru Amdaris, au transmis reprezentanţii companiei. Din punct de vedere al poziţionării regionale, dar şi din alte considerente socio-economice, centrul din Bucureşti va deveni un hub şi va servi drept unul dintre locurile principale de întâlnire atât cu clienţii, dar şi cu colegii din celelalte centre.

„România este singura ţară în care compania are două centre independente în acest moment, această decizie fiind bazată pe potenţialului imens al ţării în zona de tehnologie. Alegerea oraşului Bucureşti este bazată pe mulţi factori, precum faptul că există o concentraţie mare de talent tech, ocupă locul şapte în Europa în categoria tehnologie şi start-ups şi este al 16-lea hub IT din Europa ca mărime, cu peste 50.000 de programatori profesionişti. De asemenea, centrul din Bucureşti joacă un rol important în reţeaua pe care am construit-o în Europa, care are ca scop lupta împotriva schimbărilor climatice”, a spus Vlad Nanu, co-fondator şi co-CEO al companiei Amdaris.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO