Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de soluţii IT Computacenter România, intrat pe piaţa naţională în 2021, vrea să dubleze numărul de angajaţi în 2022 şi caută să recruteze 100 de ingineri IT

Călin Găbudean, Head of Engineering, Computacenter România.

Călin Găbudean, Head of Engineering, Computacenter România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.02.2022, 13:21 858

Computacenter România, dezvoltator de soluţii complete de IT, are în plan dublarea numărului de angajaţi până la finalul anului în curs, astfel că are deschise circa 100 de poziţii în 2022, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În prezent, în cadrul Computacenter România lucrează 100 de specialişti IT.

„Pentru anul în curs, compania urmează să angajeze 100 de ingineri IT, specializaţi în tehnologii precum Java, .NET, JavaScript, Testare Manuală şi Automată, IT Security, Cloud, de nivel senior, dar şi intermediar”, au transmis reprezentanţii Computacenter.

De asemenea, în următorii cinci ani reprezentanţii companiei estimează că echipa va număra 500 de specialişti IT.

„Încurajam colegii să inoveze şi să se crească continuu, oferindu-le libertatea şi responsabilitatea deciziilor tehnice şi tot suportul comunităţii noastre. Am definit trasee de învăţare digitală (digital learning paths) care oferă colegilor resurse potrivite de dezvoltare rapidă în direcţia profesională ţintită. De asemenea, ei pot contribui activ la dezvoltarea organizaţiei prin prezentări tehnice, participarea la interviuri şi dezvoltarea de prototipuri software pentru clienţi”, a spus Călin Găbudean, Head of Engineering, Computacenter România.

Compania a deschis anul trecut primul centru operaţional din România, însă, cei 100 de ingineri IT din cadrul Computacenter lucrează în regim remote.

„Putem spune că am riscat deschizând un centru în plină pandemie, dar am mizat pe calibrarea strategiei noastre de recrutare pe noile realităţi din piaţa muncii şi noul mod de lucru redefinit de contextul pandemic. Am decis să deschidem recrutarea pentru specialişti din toată ţara în regim 100% de telemuncă”, a spus Alexandra Boroş, HR Director, Computacenter România.

Computacenter România, parte a grupului internaţional cu acelaşi nume, a intrat pe piaţa locală în 2021, la Cluj. Grupul operează în 70 de ţări şi are peste 17.000 de angajaţi la nivel global şi o cifră de afaceri de peste 6,3 miliarde de euro.

De asemenea, Computacenter România este un Centru de Excelenţă pentru Servicii Profesionale de Digitalizare, axat pe furnizarea de servicii complete prin dezvoltarea şi testarea de software, administrarea şi dezvoltarea de soluţii cloud şi consultanţă în securitate cibernetică pentru clienţii din Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi din întreaga lume, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO