Business Hi-Tech

Dial Telecom a avut o marja de 14%

21.07.2006, 19:58 81

Operatorul alternativ de telefonie fixa si Internet Dial Telecom a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane de euro si o marja de profitabilitate operationala (EBITDA) de 14%, conform oficialilor companiei. Ei au estimat ca in acest an cifra de afaceri va creste la 6 milioane de euro.
Telefonia aduce companiei aproximativ 40% din totalul veniturilor, 20% provin din Internet si transmisii de date, 10% din servicii specializate, diferenta reprezentand-o contravaloarea serviciilor oferite altor operatori. Dial Telecom este specializata in comunicatii electronice exclusiv pentru firme si avea la sfarsitul lui 2005 peste 900 de clienti din randul companiilor.
Pana la sfarsitul lui 2005, compania a investit aproximativ 1 milion de euro si urmeaza sa mai investeasca 700.000 de euro in acest an. "Investitiile sunt directionate in principal pentru sustinerea competitivitatii noastre, corespunzator pozitionarii in piata", a declarat pentru ZF Florin Furdui, directorul de marketing al Dial Telecom.
Compania va investi intr-un sistem software pentru managementul relatiilor cu clienti, intr-un nou sistem de facturare si in dezvoltarea retelei.
"In prezent oferim servicii numai pentru companii avand sediul in Bucuresti si in zonele limitrofe, precum vechile platforme industriale, devenite principalele centre economice si de afaceri. Avem planuri de extindere graduala a acoperirii si in celelalte regiuni", a explicat Furdui. Dial Telecom a finalizat procesul de interconectare cu Romtelecom. Astfel, compania va putea furniza de servicii de telefonie si acces Internet broadband catre clientii situati in principal in zona centrala si nordica a Bucurestiului. Compania mai are interconectari directe cu Orange, Vodafone, Telemobil (Zapp), Astral.
Dial Telecom face parte dintr-un holding international cu acelasi nume, avand prezenta regionala in Europa Centrala si de Est, prin filiale din Cehia, Slovacia, Romania si puncte de prezenta tehnica in Ungaria, Austria si Polonia. Holdingul Dial Telecom a avut la finalul lui 2005 o cifra de afaceri de 18.000.000 de euro. Actionarii holdingului sunt un grup de investitori privati din Cehia, prin intermediul unor fonduri de investitii inchise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO