Business Hi-Tech

Dial Telecom mizeaza pe dublarea veniturilor anul acesta

01.08.2005, 18:06 33

Dial Telecom analizeaza posibilitatea lansarii de servicii de telecomunicatii pentru noi segmente de piata, in conditiile in care, pana in prezent, operatorul s-a concentrat pe clientii corporatisti, a declarat Calin Nistor, director de marketing si dezvoltare al firmei.

"In afara de clientii deja existenti, incercam sa descoperim noi nise in piata si ne indreptam atentia catre segmentul SoHo (small office, home office - microintreprinderi, persoane fizice autorizate, liber-profesionisti - n.r.)", a afirmat Nistor.

Dial Telecom anticipeaza pentru acest an dublarea cifrei de afaceri, pana la nivelul de aproximativ 4,5 milioane de euro, si o profitabilitate operationala de 15%.

"Nivelul veniturilor realizate in prima jumatate a acestui an este egal cu cel corespunzator intregului an 2004, respectiv 2,3 milioane de euro, ceea ce ne face increzatori ca vom atinge obiectivul propus - dublarea cifrei de afaceri in 2005", a spus reprezentantul companiei.

Planurile de viitor ale companiei mai includ extinderea afacerilor si in afara Capitalei, dezvoltarea de noi parteneriate si un proiect de optimizare a proceselor de business, prin achizitii de platforme tehnice mai performante si cresterea randamentului departamentului Customer Service.

Infiintata in 2000, Dial Telecom Romania si-a inceput activitatea comerciala in luna iunie a anului 2001. Operatorul a vizat pana in prezent exclusiv clientii corporatisti si cei institutionali, care prefera sa achizitioneze servicii de comunicatii la pachet (voce, date, Internet) de la un singur furnizor. In prezent, compania are aproape 1.000 de clienti persoane juridice.

Profitabilitatea operationala inregistrata in 2004 s-a ridicat la 5%, dupa ce in prima parte a anului indicatorul se situa sub acest nivel.

"Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca am reusit sa identificam si sa controlam mai bine anumite elemente de cost si am finalizat, spre sfarsitul anului trecut, contractele de interconectare cu operatorii de telefonie mobila MobiFon si Orange Romania", a explicat Nistor.

El a mai spus ca, in scurt timp, Dial Telecom va semna un acord de interconectare si cu operatorul Telemobil (Zapp), iar pana la sfarsitul acestui an va fi lansata o propunere similara si catre CosmoRom.

Nistor a aratat ca estimeaza pentru finele acestui an o crestere de 50-60% a cotei detinute de companie atat pe piata totala de minute originate (initiate - n.r.) in Romania, cat si pe cea a operatorilor alternativi.

Dial Telecom este sucursala unui holding central-european care mai activeaza in Slovacia si Cehia.

Compania a investit in primele sase luni ale acestui an peste 500.000 de euro, dupa ce in 2004 totalul fondurilor alocate pentru dezvoltarea Dial Telecom s-au ridicat la 300.000 de dolari (240.000 euro la cursul mediu anual).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO