Business Hi-Tech

Digi: Am dus reţeaua de fibră optică la 6 milioane de gospodării şi atacăm şi „ultimele redute“ din rural. Serghei Bulgac, CEO: Am ajuns în 25 de ani la o reţea fixă egală cu a Romtelecom, dacă nu cumva i-am şi depăşit

Serghei Bulgac, CEO al RCS&RDS Digi: Avem aproape 8 milioane de locuinţe acoperite cu infrastructură proprie în România şi Ungaria, la care se adaugă şi serviciile fixe din Spania.

Serghei Bulgac, CEO al RCS&RDS Digi: Avem aproape 8 milioane de locuinţe acoperite cu infrastructură proprie în România şi Ungaria, la care se adaugă şi serviciile fixe din Spania.

Autor: Adrian Seceleanu

18.12.2019, 19:25 672

Compania de cablu RCS&RDS Digi, jucătorul dominant de pe pieţele locale de internet fix şi televiziune prin cablu - cu o cotă de piaţă de peste 50%, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a ajuns în 25 de ani să dez­volte o infrastructură fixă egală sau mai mare decât cea a fostului monopol din tele­fonia fixă - Romtelecom, actualul Telekom, şi are ca ţintă să se extindă în toată România.

„Avem aproape 8 milioane de locuinţe acoperite cu infrastructură proprie în România şi Ungaria, la care se adaugă şi serviciile fixe din Spania. În România avem peste 6 milioane de gospodării acoprite cu fibră optică. În următoarele săptămâni vom reveni cu cifre exacte pentru finele anului, sigur vor fi peste 6 milioane de gospodării acoperite în România de reţeaua fixă de fibră optică“, a declarat Serghei Bulgac, CEO al gigantului din cablu, în cadrul unei întâl­niri cu media. Răspunzând unei între­bări adresate de ZF, el a precizat că în pre­zent Digi acoperă cu reţeaua fixă cel puţin la fel de multe gospodării ca fostul monopol din telefonia fixă, cu diferenţa majoră că fostul Romtelecom încă are o reţea vastă de cupru, cu performanţe scăzute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO