Business Hi-Tech

Digital Cable Systems va fuziona cu Dial Telecom şi Intercomtranzit

Autor: Adrian Seceleanu

19.12.2011, 00:00 1389

Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de cablu TV - controlat de fondul american de investiţii AIG -, va fuziona cu alte două societăţi care au acelaşi acţionar majoritar pentru a îmbunătăţi eficienţa operaţiunilor, potrivit unui proiect publicat în Monitorul Oficial de companie. DCS urmează să fuzioneze cu Dial Telecom - un furnizor de servicii telecom concentrat pe segmentul business şi cu Intercomtranzit SRL - un furnizor de cablu din Galaţi.

Noua entitate va avea un rulaj anual de peste 32 de milioane de euro, devenind astfel unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa telecom, în faţa unor companii ca Prime Telecom, Euroweb, GTS Telecom sau Direct One. Motivele fuziunii sunt "economiile de scară, sinergia activităţilor, stabilitatea mai mare şi posibilitatea dezvoltării afacerilor, accesul la surse de finanţare mai diversificate şi creşterea eficienţei utilizării capitalului circulant", potrivit datelor din proiectul de fuziune. În anul 2010, Digital Cable Systems a înregistrat afaceri de 26 mil. euro şi avea 180.000 de clienţi la serviciile de cablu analogic şi digital, în special în mediul rural şi oraşele mici.

Dial Telecom a avut în 2010 afaceri de 6,4 mil. euro. Ambele companii sunt conduse de acelaşi director general, Dinu Malacopol. Cei mai mari acţionari ai DCS sunt fondul american AIG (prin societatea olandeză Polynfin BV - cu 54,34% din acţiuni), şi societatea Intex Prim Universal SRL (8,1% din acţiuni). Cei mai mari jucători de pe piaţa de cablu sunt RCS&RDS şi UPC. Pe piaţă mai activează şi o companie de cablu deţinută integral de Romtelecom - Nextgen, care avea la finele anului 2010, potrivit estimărilor ZF, peste 130.000 de clienţi pe cablu TV şi peste 80.000 de clienţi pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO