Business Hi-Tech

Digital Futures Index, Microsoft: În România, 2 din 10 dolari obţinuţi din activităţile de export sunt corelaţi cu sectorul IT&C

Digital Futures Index, Microsoft: În România, 2 din 10...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.02.2022, 00:02 168

România este una dintre ţările cu cel mai mare punctaj în cadrul Digital Futures Index (o cercetare realizată recent de Microsoft la nivelul a 16 ţări din Europa), în ceea ce priveşte exporturile de produse şi servicii din sfera IT&C, iar industria IT este al doilea cel mai mare sector din economia naţională care contribuie la exporturile de servicii ale ţării, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Microsoft.

Practic, doi din 10 dolari obţinuţi din activităţile de export sunt corelaţi cu sectorul IT&C, arată rezultatele cercetării Digital Futures Index. „Ne aflăm într-un moment în care aşezăm bazele viitorului, iar rolul fiecăruia dintre noi, în calitate de cetăţeni, este esenţial. Cu precădere, însă, liderii de afaceri sunt poziţionaţi strategic pentru un impact pozitiv crescut, în contextul în care numeroase cercetări indică faptul că investiţiile în infrastructura digitală şi de cloud sunt în strânsă legătură cu rezultatele economice şi sociale.

Potenţialul României în direcţia digitalizării este semnificativ, iar ambiţia Microsoft este să ajutăm România să devină un «hotspot digital» şi una dintre cele mai avansate economii din regiune”, a spus Bogdan Putinică, director general în cadrul Microsoft România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO