Business Hi-Tech

Directorul de operaţiuni al Facebook a câştigat anul trecut 26 de milioane de dolari

AFP/Mediafax Foto

Autor: Andreea Anghel

29.04.2013, 00:03 792

Sheryl Sandberg, directorul de operaţiuni al Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, cu peste 1 miliard de utilizatori activi, a câştigat anul trecut 26,2 milioane de dolari, fiind pentru al doilea an consecutiv cea mai bine plătită persoană din cadrul companiei, relatează Bloomberg.  Sandberg a primit 25,6 milioane de dolari în acţiuni la Facebook, un salariu de 321.128 de dolari şi prime în valoare de 276.730 de dolari, potrivit declaraţiei de venituri. În 2011, ea a primit în total 40 de milioane de dolari.

Preţul acţiunilor Facebook a scăzut cu peste 50% din mai anul trecut, când au fost listate pentru prima oară la bursă până în septembrie pe fondul îngrijorărilor cu privire la abilitatea companiei de a rămâne profitabilă, în contextul în care un număr tot mai mare de utilizatori accesează Facebook de pe dispozitive mobile.

După ce managementul companiei a asigurat investitorii că eforturile făcute pentru a mări veniturile din publicitatea de pe dispozitivele mobile se vor resimţi, preţul acţiunilor a început să crească. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a primit anul trecut un pachet de compensaţii de 1,99 milioane de dolari. Preţul acţiunilor companiei americane a crescut cu 2,7%, la 26,85 dolari pe unitate. De la începutul anului, preţul acţiunilor Facebook a crescut cu mai puţin de 1%, evaluând astfel compania la aproape 64 mld. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO