Business Hi-Tech

Discuţii în birourile bancherilor de investiţii: Axxess Capital vrea să scoată la vânzare un pachet de acţiuni din BitDefender, într-o tranzacţie evaluată la peste 150 mil. euro

Autor: Cristian Hostiuc

18.05.2017, 00:07 3727

Axxess Capital, unul dintre fondurile de investiţii de pe piaţa românească, se pregăteşte să scoată la vânzare un pachet de acţiuni deţinut la BitDefender, compania românească de IT specializată pe securitate cibernetică deţinută de familia Talpeş care în acest moment beneficiază de o expunere foarte mare pe piaţa internă şi internaţională ca urmare a atacurilor cibernetice.

Conform unor surse de pe piaţa finan­cia­ră Axxess Capital vrea să vândă 25% din BitDefender într-o tranzacţie evaluată între 150 şi 180 de milioane de euro.

Axxess Capital, fondul administrat de Ho­ria Manda plus alţi investitori pri­vaţi, deţine 40% din BitDefender.

Conform surselor citate, Axxess şi BitDefender i-au angajat pe ban­cherii de la Deutsche Bank să gă­seas­­că investitori care să intre în cel mai puternic grup românesc din IT.

BitDefender este controlat de familia Talpeş - Florin şi Măriuca - cei care au pus bazele grupului mai bine de acum două decenii. BitDefender s-a specializat pe piaţa de antivirus extinzându-se pe întreaga paletă de securitate a sistemelor informatice.

Florin Talpeş ţine extrem de secrete datele financiare ale întregului grup care operează prin soluţiile de securitate vândute în întreaga lume. Singurele date dispo­nibile pentru România indică afaceri de 87 mil. euro în 2015. România este doar o parte a businessului BitDefender.

În cazul în care Axxess Capital ar găsi investitori la preţul pe care îl cere, întregul grup ar avea o valoare de peste 600 de milioane de euro.

Contactaţi de ZF, Horia Manda şi reprezentanţii BitDefender nu au dorit să comenteze informaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO