Business Hi-Tech

Discuţiile pentru preluarea TikTok revin pe masă după ce şeful Microsoft a discutat cu preşedintele american Donald Trump

Discuţiile pentru preluarea TikTok revin pe masă după...

Autor: Ştefan Stan

03.08.2020, 09:55 492

Discuţiile pentru preluarea TikTok de către Microsoft au revenit pe masă, după ce şeful Microsoft, Satya Nadella, ar fi discutat cu Donald Trump, potrivit Market Watch. ”Microsoft apreciază pe deplin importanţa îngrijorărilor preşedintelui. Achiziţia TikTok ar urma să fie urmată de o evaluare completă a securităţii, precum şi a beneficiilor economice aduse Statelor Unite”, a anunţat Microsoft într-o postare. 

Microsoft spune că vrea să se mişte rapid în negocierile cu Bytedance, ”părintele” TikTok, şi speră să ajungă la o înţelegere până pe 15 septembrie. ”În timpul acestui proces, Microsoft îşi propune să continue discuţiile cu guvernul SUA, inclusiv cu preşedintele Trump”, a anunţat Microsoft. 

Dacă se va ajunge la o înţelegere de achiziţie, Microsoft va deţine şi opera TikTok pe teritoriul SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Microsoft spune că discuţiile sunt încă preliminare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO