Business Hi-Tech

Distribuitorul de produse IT CIT Group a încheiat 2015 cu venituri de 5 mil. Euro

Distribuitorul de produse IT CIT Group a încheiat 2015...

Autor: Departament Economic

21.04.2016, 11:22 364

“Având un ritm anual de creştere de 25-30% şi un stoc permanent de aproximativ 100.000 de produse, am decis să investim în acţiuni care duc la diversificarea canalelor de distribuţie. Pe lângă parteneriatele cu mari jucători din e-commerce, avem în plan pentru 2016 şi încheierea unor parteneriate cu mari distribuitori tradiţionali cu prezenţă offline şi online. De asemenea, am investit într-o nouă platformă online pentru reţeaua proprie de parteneri, distributie.citgrup.ro şi avem în vedere extinderea în alte ţări din regiune”, a declarat Dan Iliescu, CEO şi fondator CIT Grup.

În acest sens, compania a încheiat o serie de parteneriate pentru distribuţia produselor, inclusiv pe platforma cel.ro. De asemenea, compania timişoreană negociază prezenţa produselor refurbished şi în cadrul reţelei de magazine Penny.

Aproximativ 70% din venituri au fost generate de reţeaua proprie de distribuţie, care depăşeşte 3.500 de distribuitori înregistraţi, din care aproape 20% sunt activi în fiecare lună. În acelaşi timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B.

CIT Grup deţine un magazin în Timişoara, principalele zone de vânzare fiind Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, dar şi oraşele mari din Moldova. Vânzările pe piaţa locală au o pondere de 95%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO